- Autor: moderato
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tarhoňa suchý stav | 250 |
Játra kuřecí | 500 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Rajský protlak | 10 |
Cibule | 100 |
Šunka vepřová průměr | 170 |
Olej olivový | 20 |
Máslo čerstvé | 7 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, bobkový list, nové koření, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 8779 kJ
Bílkoviny (g): 151,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 225,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1756 kJ
Bílkoviny (g): 30.2, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 5.6, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 1.6
Postup přípravy
Osmahneme cibulku nakrájenou na jemno, poté přidáme na drobno nakrájenou šunku, lehce dosmahneme a přidáme játra s trochou másla, nakrajená na kousky a část trochu rozetřenou (aby lépe zahustila omáčku). Přidáme papriku, bobkový list a nové koření. Necháme játra dosmahnout a poté zalijeme plechovkou rozmixovaných loupaných rajčat z konzervy a lžičku rajského protlaku. Podle chuti přidáme vodu aa necháme dojít, Dosolíme dle chuti. Jako přílohu podáváme uvařenou tarhoňu dle návodu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.